СЕКЦИЯ ЗА ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ИМАТЕ ЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪПРОСИ?

Тук ще намерите обобщение на най-важните въпроси и отговори по темата за диспенсърите за филтрирана вода. Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

ВИДОВЕ ДИСПЕНСЪРИ И ОПЦИИ ЗА ВОДА

Нашите диспенсъри за филтрация на питейна вода имат единствена по рода си филтрация. Най-ключовите пластмасови повърхности около дозиращата зона са обработени с BioCote®, слой от сребърни йони, който осигурява постоянно антимикробна протекция срещу широк спектър бактерии, мухъл и гъбички и намалява риска от кръстосано замърсяване. Патентованата технология на Waterlogic Firewall е високо ефективна бактерицидна пречистваща система в точката на дозиране. Тя гарантира 99.9999% пречистена вода . Чаша след чаша….. Firewall™ технологията е тествана и сертифицирана от WQA /Международната асоциация по качеството/ по стандарт NSF/ANSI-55 Class A UV и NSF P231 протокол, което я прави уникална. Нито един друг филтриращ диспенсър не покрива тези стандарти едновременно. Това означава, че Firewall технология осигурява възможно най-безопасната вода за работното място.

 • Качество Международните сертификати на нашите доставчици са доказателство за наличието на най-високо ниво на качество и безопасност. Изключителният фокус на нашия екип върху коректното и навременно профилактиране на обслужваните от Culligan филтриращи диспенсъри ни позволява да гарантираме непозната до сега хигиена на питейната вода.
 • Сертификация Международните сертификати на нашите доставчици са доказателство за наличието на най-високо ниво на качество и безопасност. Всички наши продукти отговарят на най-високите хигиенни норми и стандарти, притежават всички значими за индустрията сертификати и са одобрени от WQA, най-реномираната международна организация в света.
 • Директни финансови ползи Употребата на диспенсъри за пречистване на водата директно от източника в много случаи е по-евтино от закупуването на бутилирана вода; В зависимост от броя POU системи и месечната консумация на вода можете да спестите до 60% от съществуващите разходи за бутилирана вода.
 • Допълнителни ползи Без нужда от тежка логистика и подмяна на галони; Без нужда от ежедневно следене на наличностите; Без нужда от складово пространство; Без нужда от досадни посещения; По-лесно администриране и осчетоводяване.

В зависимост от избраното устройство можете да избирате между следните видове вода: студена стайна температура гореща стайна газирана

Няма един общ отговор на това защото зависи от редица различни фактори и индивидуални желания. Те включват: Какъв тип вода бихте искали: филтрирана чрез активен въглен или преминала през обратна осмоза)? Каква са Вашите предпочитания към опциите на диспенсъра? Колко са потенциалните консуматори, които биха ползвали диспенсъра? Какъв тип диспенсър за филтрирана вода предпочитате-свободностоящ, на плот или вградено решение?

Диспенсър за вода, свързан към водопроводната мрежа Диспенсърите за филтрирана вода намаляват с до 1000 пъти замърсяването на околната среда в сравнение с бутилираната вода. Вече не е необходима тежка логистика и производство на пластмасови бутилки. Това също прави излишно енергоемкото рециклиране. При производството на нашите диспенсъри за вода залагаме на екологично чисти материали и технологии. Диспенсърите за вода използват екологично чисти хладилни агенти като R600 или R290. Те имат потенциал за глобално затопляне, който е 300 до 400 пъти по-нисък от хладилния агент R134a, който все още се използва често.

Да, минералния състав на водата се запазва при филтрация с активен въглен и се отстранява почти напълно при филтрация с обратна осмоза.

При обратната осмоза водата се пречиства според естествения процес на осмоза, но в обратна посока: вещества като нитрати, метали, фосфати или минерали се филтрират, докато водата тече през много фина мембрана при високо налягане. Вещества, по-големи от 0,001 µm, не преминават през мембраната. Така получената вода с обратна осмоза е най-чистата питейна вода – без замърсители, минерали и вещества, които влияят на миризмата и вкуса.

Не, те се различават по процеса на филтриране и степента на пречистване: Филтрирана вода от диспенсъри за вода Culligan: Тук се използва технология за филтриране на базата на активен въглен и капилярна микрофилтрация. Суспендираните частици с размер до 0,15 µm се филтрират. Минералите са запазени. При избор на филтрация чрез обратна осмоза: Суспендираните вещества с размер до 0,001 µm и минералите се филтрират.

Опция наем или закупуване?

В зависимост от вида и оборудването на диспенсъра за вода, разходите могат да варират значително. В Culligan можете да пиете здравословна вода от чешмата от само за 2,50 лева на ден. Това спестява много в сравнение с доставката на бутилирана вода.

 1. Уговорете среща: Ние ще се свържем с вас, за да уговорим тестовия период с вас и конкретен ден за монтажа.
 2. Инсталция на диспенсъра за вода: В уговореното време техник от Culligan ще свърже тестовото устройство към вашата водопроводна мрежа.
 3. Тествайте диспенсъра за вода: Можете да тествате устройството обстойно по време на безплатния тестови период и да дозирате толкова вода, колкото искате.
 4. Запазете го или го вземете: Ако не сте убедени от нашето устройство след тестовата фаза, ние ще го демонтираме и приберем обратно напълно безплатно.Ако го харесате ние ще изготвим Договор за наем за конкретния модел машина.

И двата варианта предлагат различни предимства и недостатъци: Наем на диспенсър за вода С опцията за наем имате гъвкавата възможност за промяна на модел спрямо индивидуални предпочитания или нужди. Освен това в договора за наем са включени профилактика на всеки 6 месеца , включени във фиксираната месечна цена. Точната цена на наема на диспенсър зависи от избрания модел диспенсър и договорения срок. С удоволствие ще изготвим индивидуална оферта. Покупка на диспенсър за вода Когато купувате диспенсър за вода, това е решение, което е по-изгодно само в дългосрочен план, но не е гъвкаво, както при опция наем. По желание може да бъде сключен договор за допълнително сервизиране, тъй като то не е включено в цената на устройството.

Преди да закупите, трябва да помислите за вашите индивидуални изисквания. Което включва: Монтаж: Къде трябва да се монтират диспенсърите за вода? Дали устройствата трябва да се поставят на плот или ще бъдат свободностоящи( с база) Специално изискване: Има ли специални изисквания за монтажа, напр. инсталиране в тесни пространства? Капацитет на употреба: Колко души ще използват диспенсъра за вода? Видове вода: Какви опции вода трябва да има (студена, гореща, газирана и т.н.)?

След като сте поръчали диспенсър за филтрирана вода от Culligan, ето следващата стъпка: Уговорете среща: Ще се свържем с вас, за да уговорим среща с вас за доставка или настройка на устройството в рамките на следващите две седмици. Монтаж на диспенсъра за вода: На уговорената дата техник на Culligan ще свърже уреда към вашата водопроводна мрежа. Насладете се на вода: Вашият диспенсър за вода вече е готов за употреба и можете веднага да започнете да се наслаждавате на чиста вода Culligan. Обслужвайте го редовно: Вие се наслаждавате на чиста питейна вода, ние се грижим за останалото. Нашите предложения за наем включват профилактика на всеки 6 месеца. Договор за поддръжка се предлага по избор при закупуване. Ще се свържем с вас своевременно, за да уговорим среща.

Всички диспенсъри Culligan идват с една година гаранция.

Ние предлагаме услуга за връщане и изхвърляне на цялото закупено оборудване Culligan. Можете да изтеглите въпросника за обратно приемане и изхвърляне на стари устройства от тук.

Почистване и профилактика

Като потребител трябва да извършите следните стъпки за почистване:

 • Моля, изпразвайте ваничката за отцеждане всеки ден и я почиствайте редовно.
 • Препоръчваме ежедневна дезинфекция на диспенсъра за вода – особено частите, които се докосват всекидневно с помощта на хигиенен спрей.
Освен това Culligan извършва професионална профилактика на вашия диспенсър за вода два пъти годишно. Тази услуга е включена в договора за наем.

Когато използвате диспенсър за вода, трябва да спазвате по-специално следните съвети:

 • Използвайте само чисти съдове за пиене.
 • Натискайте бутоните само с чисти, дезинфекцирани пръсти
 • Не докосвайте изхода за вода с ръце.
 • Избягвайте контакт на съда за пиене с точката на дозиране на вода.

Culligan има грижата за извършване на профилактиката на диспенсърите за филтрирана вода. В нашите оферти за наем това е включено в наемната цена и се извършва два пъти годишно по стриктен график. Не е нужно да помните кога трябва да се извършва профилактика. По време на поддръжката на място нашите високо квалифицирани сервизни техници почистват цялата система. Какво включва профилактиката? Подмяна на Мултифилтрираща система Подмяна на UV на всеки 6 месеца при моделите,където е налична; Основен преглед и подмяна на захабени компоненти; Санитация на студен цикъл с подходящ препарат; Декалциране при необходимост.

Настройка и монтаж

Препоръчителен предварителен оглед от оторизирано технически лице-представител на Culligan Изход на ½ и спирален кран. В случай, че няма спирален кран и отделен изход за нас следва да направим разклонение от миялна машина, студена вода за смесителя, бойлер. В тези случаи може да се наложи спиране на водата от централен кран. Използваме мека връзка 6 мм, с която захранване с вода.; Ел захранване на разстояние до 1 м; Налягане на водата мин. 3 бара; Монтираме редуциращ вентил за налягане и предпазно устройство срещу теч. Нашият еспертен екип може да Ви консултира и да осъществи и специфични проекти за монтаж и при отдалечени точки.

Не, защото не е нужно да се притеснявате за инсталирането на вашия диспенсър за вода. Можете да си уговорите среща с нашите експерти. На уговорената дата оторизираният техник, ще се погрижи за професионалната инсталация на вашето устройство.

Задължително е наличието на обратен канал при монтаж на устройства с обратна осмоза. При самостоятелно стоящите модели, можем да свържем тавичката на машината с обратен канал в случай, че той е в непосредтсвена близост.

С CO₂ бутилка (2 кг) можете да произведете до 300 литра газирана вода. Като алтернатива предлагаме и по-големи бутилки за въглероден диоксид с размери от 6 и 10 кг.

Отстраняване на технически повреди: до 6 работни часа за гр. София, Перник, Ботевград, Враца, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Перник Варна, Бургас, Благоевград, Габрово, Севлиево, Пловдив, Пазарджик и прилежащите по-малки населени места; Отстраняване на технически повреди до 24 часа за всички останали региони;

Питейната вода, включително и бутилираната обикновено съдържат малки количества различни замърсители. Докато ги покриват ЕПА Стандартите, няма опасност за Вашето здраве, дори и за хората със слаба имунна система и децата, които имат по специални нужди.

След нашата филтрираща система с активен въглен pH остава непроменено(такова, каквото идва от ВИК мрежата и варира в зависимост от региона: 6,8-7,2 за гр.София, Благоевград, Севлиево, Велико Търново и др. и например алкално 8 и над 8 в региони като Бургас, Варна, Пловдив.) След филтрация с обратна осмоза pH е киселинно, но ние можем да предложим допълнително реминализиращи филтри.

Много добро. Основните проблеми са свързани със стара водопреносна мрежа и хлор. Хлорът е необходим, за да предпази водата от микробиологично замърсяване. Комбинацията от филтри на основата на активен въглен, която използваме отстранява тези, по-скоро естетически проблеми. Лабораторни анализи показват, че водата след филтрация не съдържа никакъв остатъчен хлор.