Омекотители за вода за дома

Меката вода подобрява вашия дом, намалява натрупването по мивките и душовете, което води до по-лесно почистване и по-гладка коса и кожа. Удължава живота на уредите и ВИК инсталациите, спестявайки ви пари. Ще използвате по-малко сапун и перилен препарат, което ще направи домакинството ви по-ефективно и екологично.

Water Softener Arc 1

Защо да изберете омекотител от Culligan?

Открийте защо наличието на омекотител за вода у дома гарантира предимствата на по-меката вода, предлагайки множество
ползи за вашето домакинство

Омекотителите за вода Culligan предотвратяват натрупването на варовик в уреди, като бойлери и съдомиялни машини, като повишават тяхната ефективност и дълготрайност.

Това не само ви спестява пари за ремонт и подмяна, но също така намалява консумацията на енергия, допринасяйки за по-екологичния Ви дом.
Намаляването на необходимостта от агресивни химикали за отстраняване на котлен камък насърчава по-безопасно и „по-зелено“ домакинство.

Наличието на омекотител за вода Culligan във вашия дом може да доведе до значителни икономии на разходи по няколко начина:

Първо, той удължава живота на Вашите уреди, като предотвратява натрупването на варовик, намалявайки необходимостта от ремонт или подмяна. Това не само спестява разходи за поддръжка, но и намалява консумацията на енергия, което води до намалени сметки за комунални услуги.

Освен това, намаленото потребление на сапун и препарати за почистване води до по-малко покупки и допринася за по-бюджетно домакинство.

Като цяло, омекотител за вода се оказва добра инвестиция, която се изплаща с времето, предлагайки както финансови, така и оперативни предимства за Вашия дом.

Благосъстоянието на кожата Ви е от решаващо значение, оказвайки влияние върху цялостното Ви здраве. Научните изследвания свързват твърдата вода с кожни проблеми, което прави омекотителя за вода разумна инвестиция за по-здрава кожа.

Омекотената вода е по-нежна към кожата и косата, като предотвратява сухота и раздразнение. Може също така да помогне за поддържане на жизнеността на цвета на косата Ви и да намали нуждата от овлажнители.

По-меката вода може да помогне за облекчаване на състояния като екзема и да намали вероятността от развитие на кожни проблеми, свързани с твърдата вода, като насърчава по-здрава и по-сияйна кожа.

Меката вода минимизира натрупването на минерали върху мивки, душове и смесители, което прави почистването по-бързо и по-лесно.

Повърхностите остават блестящи, изискват по-малко усилия и по-малко почистващи продукти, което опростява домакинската работа и поддържа дома Ви да изглежда по най-добрия начин.

Това не само Ви спестява време, но и намалява нуждата от скъпи почистващи консумативи, допринасяйки за общите Ви спестявания на разходи.

banner-11

Как да изберем омекотител?

Когато избирате омекотител за вода, уверете се, че притежава сертификат за съответствие като този на Culligan, гарантиращ неговата употреба за бита.

Вашият избор зависи от различни фактори, включително вашия тип дом, местоположение, размер и потенциални спестявания.

За да вземете информирано решение, преценете твърдостта на Вашата вода. Планирайте безплатен анализ на водата в дома си с експерт от Culligan, за да определите идеалния омекотител за Вашето потребление и нужди за монтаж.

Свържете се с нас
banner-12

Как работят омекотителите за вода?

Омекотителите за вода Culligan използват йонообмен за отстраняване на калций и магнезий, превръщайки твърдата вода в мека.

Смолистите перли, заредени с натриеви йони, премахват калциевите и магнезиевите йони (минерали за твърдост) от входящата вода. Докато твърдата вода преминава през резервоара със смола, смолистите перли привличат калциевите и магнезиевите йони, освобождавайки натриеви йони във водата, което я прави мека.

Когато зърната от смола се наситят, процесът на регенерация със солен разтвор допълва натриевите йони върху зърната, което им позволява да продължат да омекотяват водата.

Поискайте тестов период
Culligan Image

Намалете въздействието си върху околната среда и спестете пари

Омекотител за вода намалява Вашето въздействие върху околната среда и спестява пари чрез насърчаване на енергийната ефективност.

Меката вода се нагрява по-ефективно, намалявайки консумацията на енергия за отопление. Той също така удължава живота на уредите, като предотвратява натрупването на варовик, намалявайки нуждата от скъпи смени.

Меката вода изисква по-малко сапун и препарат, което означава по-ниски сметки и по-малко въздействие върху околната среда.

Свържете се с нас
Culligan Image

Ние от Culligan сме на разположение за Вас

Монтаж
Нашите квалифицирани техници монтират безпроблемно пълната ни гама оборудване за филтрирана вода, включително диспенсъри за вода, вградени системи за студена и топла вода и фонтани за пиене. Никоя работа не е твърде голяма или твърде малка.
Поддръжка
Ние вярваме в грижата за вашето оборудване с редовна поддръжка. В зависимост от продукта, който изберете, нашата услуга включва: профилактика на наето оборудване, санитация, подмяна на филтърна комбинация, подмяна на захабени компоненти( при необходимост)
Консултация
Ако има техническа неизправност, ние ще реагираме бързо, просто ни се обадете и ние или ще поправим, или ще заменим вашата машина. Ние предоставяме комплексна услуга , за да ви гарантираме изправни и работещи машини.

Често Задавани Въпроси

Преди да насрочите инсталация, експерт от Culligan ще осъществи виртуално или лично посещение, за да демонстрира нашите услуги. Това включва оценка на Вашия дом, обсъждане на потенциални места за омекотителя за вода и разглеждане на всякакви уникални условия за инсталиране. Те също така ще идентифицират всякакви необичайни характеристики на ВИК мрежата, за да гарантират, че инсталирането на Вашия омекотител за вода може да бъде оптимално.

Твърдата вода съдържа високи нива на минерали като калций и магнезий. Често можете да разберете, че имате твърда вода, ако забележите натрупване на варовик върху кранове и уреди, сапунена утайка под душа или ако водата ви не се пени добре. Свържете се с нас за безплатна консултация, където ще анализираме качеството на вашата вода и тестваме за твърдост.

Правилният омекотител за вода зависи от фактори като нивото на вашата твърдост на водата, размера на домакинството и потреблението на вода. Най-добре е анализът на водата да бъде направен от професионалист на Culligan и ние можем да Ви консултираме, за да определим Вашите специфични нужди.

Въпреки че са възможни някои инсталации „Направи си сам“, препоръчително е професионалист да инсталира Вашия омекотител за вода. Това гарантира, че е направено правилно. Професионалист може също да оцени Вашите специфични нужди за най-добри резултати. Свържете се с нас относно нашата професионална инсталационна услуга.

Обикновено омекотителите за вода изискват поддръжка като добавяне на сол към резервоара за сол и периодично почистване на слоя от смола. Честотата зависи от твърдостта на водата и употребата Ви, но обикновено се прави всяка година. Свържете се с нас относно нашата услуга за поддръжка на омекотители за вода.

Омекотителите за вода премахват главно минералите, които причиняват твърдост, но не влияят значително на вкуса на водата. Въпреки това, някои хора предпочитат вкуса на омекотена вода, докато други избират байпасен клапан, за да поддържат един кран с необработена вода за пиене.

Омекотителите за вода са предназначени да премахват минералите за твърдост, а не други замърсители като хлор или бактерии. За цялостно пречистване на водата помислете за допълнителни системи за филтриране или пречистване, като системите за филтриране на вода на Culligan или гама от филтриращи системи или устройства за домове.

Вие може да се интересувате и от ...

Всичко необходимо за осигуряване на чиста, висококачествена вода.

Вградени решения, доставящи мигновено охладена и топла вода

Различни опции за вода при поискване

Диспенсъри за вода, захранвани от ВиК мрежата

Машини, доставящи филтрирана вода на момента